Den første melodi

Oversigt | Næste

Spil ABC-melodien | Stop meoldien | Åbn Melodien

melodien i mp3 format

(Det kan tage tid første gang at loade melodien 
da den er på 1.2 MbByte)

 

 

 

Vi skal nu spille den første melodi. Vi starter med ABC-visen. (Den der hedder "Twinkle twinkle litle star" på engelsk) Melodien er nem, og den starter med at man stryger to gange på den løse A-streng. Derefter to gange på den løse E-streng (E-strengen er den tyndeste streng). Så sætter du venstre pegefinger på E-strengen og spiller to toner. Løft pegefingeren og spil på den løse streng igen. Når du er kommet hertil vil det være en fordel at starte forfra, og du skal sådan set ikke gå videre med melodien til du kan disse første 7 toner. Det kan godt tage et par dage at lære. Lad være med at øve dig for længe i starten. 5 minutter om dagen er klart at foretrække for 2 timer en gang om ugen.

--- --- ---

Når du så skal videre, sætter du venstre ringfinger på A-strengen. (Se tegning) Her spiller du så 2 toner, Så sætter du langfingeren lige ved siden af. (læg mærke til at afstanden mellem langfinger og ringfinger (2. og 3. finger) er ca. det halve af afstanden mellem pegefinger (1.finger) og langfingeret.) Lyt dig frem til at få tonen ren. Til sidst spiller du en lang tone med pegefingeren på A-strengen. Lyt dig frem for at få det rigtigt.

Efter Suzukietoden starter man også med denne melodi.

I den indspilning du kan høre har jeg prøvet at spille melodien mere folkemusikagtigt, med tydelige rytmiske "stød" i starten af hver tone.

 

Klik her for at åbne melodien hvis du ikke har Microsoft internet explorer

Højre håndens finger numerering :

  1. Pegefinger
  2. Langfinger
  3. Ringfinger
  4. Lillefinger

Når man spiller i de mest almindelige tonarter, kan 4. fingeren erstattes af løse strenge.

Melodien går i A-dur. Se grepstabellerne for andre fingersætninger

 

 

 

 
top