F

C7

Bb

Hør | strum
Hør | strum
Hør | strum

 

Tonika
Subdominant
Dominant

Barré akkorder

Oversigt | Næste

Ordet barré kommer fra fransk. Det betyder stang. Man bruger altså pegefingeren som en stang på tværs af guitaren. Herved får man en akkord der kan flyttes. Barré akkorder er ret praktiske, idet de kan bruges til alle forskellige tonarter. Det er ganske besværligt i starten. Men husk hvilket besvær du havde med at lære de første akkorder. Når du øver dig lidt hver dag, vil du efterhånden opøve styrke i fingeren og der vil dannes hård hud på pegefingeren, sådan at det ikke er noget problem at tage en barré akkord. Belønningen er, at du nu kan spille i alle tonearter. Klik i listen for at se hvor de forskellige akkorder ligger. Basalt er der 2 typer af barré akkorder: Dem der er udledt at en A-akkord og dem der er udledt af E-akkorden. Grundtonen (tonika)er standard E-typen
Du kan for oven vælge A-type akkorden som grundtone, og se hvordan de nærmest akkorder (subdominanten og dominanten)så ligger.

Der er to akkorder en E-type akkord og en A-type akkord. A Type akkordet kan tages som en "dobbelt barré" hvor 3.fingeret læggs på tværs af 3 strenge.

I starten er det nok nemmere at bruge de 3 fingre, men efterhånden vil du nok føle at dobbelt barré akkorden er nemmere at tage. specielt fordi du med dobbelt barré akkorden kan komme til at trykke tættere på båndet. hverved skal man ikke trykke så hårt, og akkorden bliver mere ren i stemmningen.

Da man som regel har brug for mindst 3 akkorder er akkorderne også her ordnet 3 og 3. (Selv om der kun er 2 forskellige barré akkorder) Du kan ændre grundtone akkorden.