Hvordan kommer man igang med at improvisere

Oversigt | Øveside | Næste

Her følger nogle simple råd når du lærer at improvisere. Gå tilbage til denne side.

Hvordan tager man det første skridt

Det kan være skræmmende at komme igang med at improvsere, at spille frit når man kun har spillet melodier. Derfor starter dette lille kursus med nogle simple melodier, der viser dig nogle simple strofer. De fleste vil prøve at lære gode soloer udenad. Det er selvfølgelig en god vej at gå, men husk at det ikke er målet. Når man kopierer andre musikere lærer man en hel del om dels deres udtryk og dels strofer som man kan bruge i sit eget spil. Husk at intet er mere kedeligt end at høre en musikere, der kopierer en anden. Målet er at finde dit eget udtryk. Melodierne og skalaøvelserne er kun en støtte for at gøre dig fri.

Der er kun en vej. Prøv dig frem. Som alt andet tager det tid. Bliv ikke bange for at lave fejl, men prøv igen. Der er flere forskellige strategier til at lære at improvisere.

At høre akkorderne

Der ligger akkorder bagved melodier og skalaer. Meningen er at du bevist og ubevist lærer hvilke toner der hører sammen med hvilke akkorder, sådan at du på et tidspunkt bare spiller det rigtige, uden at behøve at tænke så meget på det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top